Přeskočit na obsah

Záchranáři 1.-3. 3.

V pátek večer jsme došli na Hájenku. Dali jsme si večeři a připravili jsme se na spaní. Potom jsme se rozdělili do 4 týmů: KOLENA, INFARKT, MOČOVÉ KAMENY a PRŮDUŠINKY. Každý tým si popsal jednu soustavu a pak se hrál kufr. Po kufru jsme se koukali na 1 polovinu vlčátské pohádky. Nakonec jsme se zvedli a šli spinkat.

V sobotu ráno jsme se vzbudili a šli na louku před Hájenku se pořádně rozcvičit. Po rozcvičce následovala snídaně, ke které byla krupička.  Potom následovali hlídky, učení se zdravovědy a první pomoci. První poplach byl falešný, ale ostatní již byly vážné. Setkali jsme se s různými lehkými i vážnými zraněními např.: vydloublé oko, otevřená zlomenina, tepené krvácení a popálenina 3. stupně. Následoval oběd, ke kterému bylo rizoto. O poledním klidu, při kterém byli naše hlídky plně v akci, tak jsme ale i odpočívali. Když jsme nabrali dost sil tak nám zavolal anonym, že se stala velká nehoda, ale toto byl planý poplach. Hlídky byli stále v akci a zbytek hrál hry nebo se jen tak poflakoval na louce. Najednou nám zavolala paní, že se tam porvali nějací lidé a mi jsme opět všichni vyjeli do akce. Přijeli jsme na místo činu a to co jsme spatřili některým z nás dokonce vyrazilo dech. Všude spousta krve, zranění všude kolem a dokonce i přesto všechno rvačka pokračovala. Byla tam paní bez ucha, prstu, tepené krvácení, paní která se zbláznila, epileptický záchvat, střep v ruce a ulomený nos. Začali jsme s ošetřováním. Zranění nechtěli spolupracovat a omdlívali. Nakonec se nám povedlo všechny zachránit ani nikdo nepřišel o život. Po krátkém zjišťování jsme zjistili, že spolu hráli fotbal a poražený tým si pak počkal na vítěze. Přijela záchranka a všechny zraněné si odvezla. Svačinka ke které byly chleby se sýrovou pomazánkou. Po svačině následovaly 4 programy: malování, procházka, deskové hry a maskování zranění. Po těchto aktivitách jsme měli volný program. Pak jsme si dali večeři. Na večeři byly francouzské brambory. Po večeři jsme vyhlásili vítězný tým a hráli na kytaru, koukali se na oddílové fotky a zbytek filmu. Jak jsme to dokoukali tak jsme šli hajat.

V neděli ráno jsme se proudili a šli jsme na rozcvičku. Uklízeli jsme Hájenku a hráli se hry. Pak jsme zpapkali obídek a šli na autobus a vlakem do Jihlavy.

Co na to Vlčátka?

Světluška Viky: Jak se ti líbila výprava? Dobrý.

                           A co poplach? Dobrej.

Candát Saša: líbila se mi pohádka, hry ale zachraňování jenom trochu

Lasička Klára: byla výborná a bavilo mě nejvíc ty procházky a zachraňování. Ten velký poplach byl dobrý akorát tam bylo moc krve

Muflon Štěpa: Jo bylo to dobrý, hodně se mi líbili ty zásahy.

Vydra Stella: Nejlepší asi byly zásahy.

Jestřáb Vojtíšek: Bomba, pecka paráda. Poplach byl skvělej.

Instáč Křéča: Výprava byla super! Byla velká účast jak dětí, tak instruktorů a díky tomu se tak povedla. Letošní zranění byla povedená. Zase jsme se posunuly o kousek dál.

2 komentáře na “Záchranáři 1.-3. 3.”

  1. Pingback: Novinka na webu – Oddíl Vlčata

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *